Увага! Замовлення до 100 грн. оправляємо лише за передоплатою.

(095) 02-00-282(097) 245-82-87 Пн—Сб 9:00—17:00
0
0
Корзина 0 грн.
Оформить заказ

Маточне молочко

Виробляється спеціальними залозами у верхній частині щелеп бджіл. Консистенція маткового молочка схожа на сметану. Колір його варіюється від молочного до світло-кремового. Якщо ви бачите, що воно переливається перламутром і змінює колірні відтінки, залежно від кута огляду, знайте, що ви бачите свіжий та якісний продукт. На смак воно з кислинкою і завжди пекуче, а післясмак залишається ще довгий час.

Маточне молочко може бути у свіжому стані (так зване нативне молочко), яке чудово зберігає всі біологічні властивості, і адсорбованому стані, що має вигляд порошку, отриманого в процесі висушування свіжого маточного молочка. Адсорбоване маточне молочко більшою мірою втрачає свої властивості.

До складу свіжого маткового молочка входять вода (60-70%), суха речовина (30-40%), з якої білки складають 10-50%, вуглеводи – 12-40%, ліпіди – 2-10%. Крім того, маточне молочко містить вітаміни, органічні речовини та амінокислоти (7-32%), мінеральні речовини (до 2%). Решта компонентів є неідентифікованою. Регенеративно впливає на клітини, що старіють, і тканини організму за рахунок вмісту 230-240 мкг/г. дезоксирибонуклеїнової кислоти (ДНК)

Для організму в цілому: підвищує рівень напруженості загального імунітету і стійкість до різних захворювань. Має противірусну та антибактеріальну дію. Гальмує зростання мікробів і впливає на стрептококи, туберкульозну паличку та гемолітичні стафілококи. У маточному молочку міститься оксидеценова кислота, що нейтралізує дію вільних радикалів. При виснаженні, внаслідок емоційного та фізичного стресу, приймати маточне молочко, змішане з медом (на 100 м меду береться 2 г маткового молочка) по 1 ч.л. вранці.

Для серцево-судинної системи: регулює тонус артеріальних судин при артеріальній гіпертензії та стенокардії, знижує рівень холестерину, знижує в'язкість крові. Сублінгвальний прийом маткового молочка або прийом внутрішньо протягом 2-11 тижнів дозволяє знизити рівень холестерину в крові до норми. Половину чайної ложки суміші маточного молочка в меді з прополісом тримати під язиком до повного розчинення. Приймати двічі на день до їди протягом трьох місяців. Перерва становить місяць.

Для бронхоленочной системи: використанням маточного молочка в лікувальному комплексі прискорює одужання та знижує побічні ефекти препаратів традиційної медицини. Рекомендується суміш маточного молочка з медом у пропорції 1:100. Прийом сублінгвальний. Для лікування фарингіту, ангіни рекомендується полоскання горла розчином дистильованої води та суміші бджолиного маткового молочка з медом (50%).

Для шлунково-кишкового тракту: швидкість рубцювання виразок шлунка та дванадцятипалої кишки збільшується на 12-15%. Рекомендується триразовий щоденний прийом половини чайної ложки маткового молочка з медом усередину протягом місяця. Найбільш ефективне таке лікування у поєднанні з фітотерапією.

Для репродуктивної системи у жінок: оральний прийом лікарського засобу, що містить маточне молочко, екстракт бджолиного пилку протягом 2 менструальних циклів, зменшує деякі симптоми ПМС (передменструальний синдром), включаючи дратівливість, збільшення ваги та набряки обличчя. Симптоми менопаузи: оральний прийом суміші маткового молочка та бджолиного пилку протягом 12 тижнів може зменшити симптоми менопаузи та покращити самопочуття жінок у цей період. Маточне молочко у поєднанні з травою даміани та коренем женьшеню може також зменшити симптоми менопаузи (тривожність, порушення сну, частоту «припливів»).

Для лікування шкіри: рани, що довго не гояться, опіки обробляють розчином маткового молочка в спирті. Далі на хвору ділянку накладається тампон, просочений сумішшю маточного молочка та меду, розведеної у дистильованій воді у співвідношенні 1:1. Тампони необхідно міняти двічі на день. Алопеція (облисіння): 20% суміш маточного молочка в меді та розчиненого в дистильованій воді. Цей розчин слід втирати в шкіру, попередньо вимитої голови тричі на тиждень (2 тижні - 6 процедур). Після цієї процедури шкіру голови промити водою. У цей період необхідно приймати бджолине маточне молочко з медом тричі на день по половині чайної ложки. Грибкові ураження: нанести на уражені місця розчин маткового молочка у спирті, розведений дистильованою водою у співвідношенні 1:2. Одночасно приймати внутрішньо суміш маточного молочка в меді, розведену водою, у співвідношенні 1:5.

Дозування
Натуральні продукти не завжди безпечні та дозування підбирається індивідуально. Маточне молочко при прийомі внутрішньо безпечне для більшості людей. Нині немає науково обгрунтованої методики, визначення діапазону доз. Слід враховувати такі чинники: вік, стать, вихідний стан організму, вид захворювання.

Протипоказання

Вживання продукту понад індивідуальну норму викликає побічні ефекти. У випадках передозування можуть з'являтися сухість у роті, алергія у вигляді почервоніння шкіри та свербежу, болі в животі, спостерігається тенденція до зниження артеріального тиску. Слід зменшити споживання даного продукту або тимчасово припинити його прийом. Не слід приймати ввечері, оскільки прийом супроводжується підвищенням збудження, почастішанням пульсу, що може спричинити безсоння.

Абсолютні протипоказання: захворювання надниркових залоз. Гострі інфекційні захворювання. Алергічні реакції на продукти бджільництва або їх непереносимість.

Діти. Маточне молочко можливе безпечно для дітей віком від 6 місяців і більше при вживанні. Дозування та форма прийому визначаються виходячи із віку, ваги та виду захворювання.

Вагітність та годування груддю. Недостатньо надійної інформації щодо безпеки застосування маткового молочка під час вагітності або грудного вигодовування. Щоб уникнути непередбачених побічних ефектів, у цей період найкраще утриматися від використання цього продукту.

Взаємодія з іншими препаратами. Непрямі антикоагулянти (варфарин) збільшують ризик виникнення кровотеч).

Зберігання в домашніх умовах
Необхідно враховувати, що бджолине маточне молочко - продукт, що швидко псується, має вкрай невеликий термін придатності. Термін придатності нативного (живого) продукту бджільництва обчислюється практично годинами. Через 60-120 хвилин після його вилучення інгредієнти починають руйнуватися, внаслідок чого маточне молочко втрачає більшість унікальних властивостей і стає практично марним. Термін придатності можна суттєво продовжити, якщо відразу після вилучення з маточника продукт негайно помістити у холодне місце. Рекомендується тримати в морозильній камері при -20 ° C, лише в цьому випадку желе залишиться корисним протягом декількох місяців. Експериментальним шляхом отримана залежність між температурним режимом та тривалістю зберігання: при –1°C продукт зберігається 2 місяці; від -2 до -5 ° C терміни збільшуються до півроку; при -10 ° C молочко зберігається до 12 місяців; від -15 до -20 ° C продукт можна зберігати в морозильнику півтора - два роки.